Maaltijden

Op de opvang eten kinderen gezamenlijk een gezonde dagverse maaltijd onder begeleiding van een pedagogisch medewerker. Dit moet leiden tot enthousiaste en goede eters. Want ‘zien eten, doet eten’. Samen creëren we een eetmoment zoals thuis door samen aan tafel te eten. Hierdoor worden de minder goede eters gestimuleerd en uitgedaagd om verschillende smaken te proeven en te leren kennen.

Dagelijks maken we kinderen blij met verse, gezonde en lekkere maaltijden. We hebben een zeer gevarieerd menu dat wekelijks wisselt. Hierdoor krijgen kinderen ook gerechten uit de Internationale keuken geserveerd. Zo leren ze verschillende smaken ontdekken.

“Met gezond oud worden, moet je jong beginnen”

In Nederland zijn hart en vaatziekte een van de belangrijkste doodsoorzaken. Dit is uiteraard niet alleen te wijden aan ongezonde voeding. Maar is wel een van de belangrijkste veroorzakers van een ongezonde levensstijl. Als je van jongs af aan een gezonde levensstijl meekrijgt en beseft dat goede voeding van belang is dan heb je hier je hele leven profijt van.

Allergieën en intoleranties

Onder de 12 maanden voegen we geen zout toe en daarboven niet meer dan is toegestaan. We koken nooit met noten. Op verzoek kookt Kids Food Plan zowel gluten-, als koemelk- en lactosevrije maaltijden. Tevens is er altijd een vegetarische variant mogelijk. Zo zorgen we ervoor dat elk kind mee kan eten.

Benieuwd of het Kids Food Plan bij jullie past?

Neem contact op