Waarom wij dit doen

‘Jong geleerd is oud gedaan’. Vooral als het gaat om een gezonde levensstijl. Het is ons doel zoveel mogelijk kinderen gezond te leren eten. Hoe eerder je begint met het aanleren van gezonde voedingsgewoonten des te meer profijt hebben zij hiervan voor de rest van hun leven. Kids Food Plan stimuleert hen hierbij. Wekelijks een nieuw menu en dagelijks een ander gerecht. Samengesteld volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Op de opvang nuttigen kinderen gezamenlijk een gezonde dagverse maaltijd onder begeleiding van een pedagogisch medewerker. Dit moet leiden tot enthousiaste en goede eters. Want ‘zien eten, doet eten’. Samen creëren we een eetmoment zoals thuis door samen aan tafel te eten. Hierdoor worden de minder goede eters gestimuleerd en uitgedaagd om verschillende smaken te eten en te leren kennen.

Kinderen gezonde voeding aanbieden tijdens de belangrijkste jaren van hun ontwikkeling op de plek waar ouders de zorg voor hun kinderen uitbesteden. Met Kids Food Plan krijgen kinderen een gezonde en dagverse maaltijd onder begeleiding van een pedagogisch medewerker.

Benieuwd of het Kids Food Plan iets voor jullie is?

Bekijk de mogelijkheden